Thursday, June 14, 2007

Maya from TMNET for her son




Maya repeat order untuk birthday anak dia pulak...

tapi frust sbb Barney mcm tak jadi sangat...uwaaa sori Maya...
cupcakes ni terlalu mencabar nak deco cartoon, sebab size cupcakes yang cute tu...
Insya-Allah practice makes perfect...will try again...

Thanks Maya for order..

A story to share,
For those yang nak order, please take note, that minimum order for medium size is 20 pcs and for small is 25 pcs. If u all order 2-3 orang at the same office, Insya-Allah harga boleh nego. Saya selalu bagi diskaun for a group order.

But... order masih boleh nego, and user friendly order.. kalau nak order less than 20 pcs, or 4 pcs delivery special boleh.. Cuma... timing kenalah combine dengan order orang lain, coz tak berbaloi la saya nak bakar 10 biji cupcakes saja kan.. at least sekali bake 20 pcs la.. or biasa saya buat sekali bakar 40 pcs.

For those yang nak order 10-12-15 pcs ni, check the date first with me. Kalau kebetulan date-date dekat u nak order ada orang lain jugak order, so boleh combine order. Just imagine, kalau order 20 pcs je, speciallya part icing tu... huhu bayangkan nak bancuh berapa color, berapa nozzle, and berapa piping bag saya perlu guna, and not saya jer, saya rasa semua orang buat cupcakes tetapkan minimum order lagi tinggi dari saya iaitu min. 30 pcs. and ada a few limit to 3-4 color je/per order. Don't blame diaorg, mmg renyah dan rumit.. And people selalu request nak cartoon ni, nak cartoon tu.. saya tak kisah untuk buat, because i will try my best, but with reasonable quantity order la... macam saya selalu buat untuk birthday yang colorfull tu, hampir 10-15 jenis nozzle digunakan, dengan bermacam color.

Sorry I have to explain this, kerana saya tidak mahu ada salah faham, at least u all akan terfikir, renyah nya nak buat cupcakes ni, dan terfikir "I don't mind to spend my money to get the best for my 'tersayang'." Kalau just nak deco-deco flower-flower je tak leh renyah sangat, tp kalau nak lukis-lukis, mmg kena at least 5-6 nozzle kecik, and berlainan color.

And sebagai contoh, this order from Maya, saya guna 5 color, bright red, kuning, purple, putih dan hitam. 5 nozzle digunakan untuk based color (icing utk cover cake) dan 6 nozzle untuk melukis cartoon dan menulis. So for 6 color, saya guna 11 nozzle, dan 11 piping bag. Bayangkan kalau ada hijau, biru, and buatkan cartoon or deco for 100 pcs, berapa jam buat tu, and bertukar-tukar kejap nozzle ni, kejap nozzle tu, tengah buat, icing pulak abeh, bancuh lagi, bancuh kaler lagi... sooo renyahhhh..
And again, 17,18,19 order dah tutup, please jgn hntr order form for the dates. Thanks...
Again hampir ditutup date for order ialah pada 30 jun dan 1 julai... limit to 1 or 2 person je lagi utk order. Then tutup..

3 comments:

Anonymous said...

Terima Kasih Banyak2 Kak Pinat sbb sudi DECO Cartoon Barney to my son's Danedz... Dia happy sangat.. Asyik nak tengok Barney tu aje.. Tapi tak nak pulak dia makan kek Barney tu... hehehe
My sis/bro in law pun happy dapat cup cakes ni... seronok bila nama masing2 ada tertulis dlm cupcakes tu.... My Bro in Law kata.. dia tak nak makan cup cakes tuu.. dia nak simpan dlm fridge sampai tahun depan... hhehehe ( mcm tu ler pulak)....
Terima Kasih banyak2 me & hubby happy sangat dgn decoration kek kak pinat...
Terima kasih juga bagi kami harga special & free 1 cup cakes.. SEMOGA DIMURAHKAN REZEKI LAGI AMINNN

kamben said...

kak pnut..linda here..linda mmg baca ur blog..spai la ka pnut wat blog utk cuppies ni..kalu linda bg suggestion leh tak..sbb linda ske tgk akak ni...akak klau nk wat satu2 banede tu sungguh2 betul..leh ker ni nk bg suggestion..

first linda rase akak nye cuppies ni kalu cup dier tu samer rate ngan kek dier lg nampak best...nmpak mcm kemas skit...maksudnyer kek akak termasuk topping dier tu ngam2 ngan level cup...

then y dun u create several themes...so org kalu nk order lagi sistematik la..measn org leh pilih..kejer pun senang..takder la susah2 kak pnut nk pkir nk tambah aper lagi utk deco...

boleh ker linda ckap cam ni..linda just tumpan ske tgk ader org buat cuppies ni sebb linda ske makan cuppies..sori kalu akak tak ske linda pandai2 bg suggestion..but if anything nk idea ker sudikanla email linda kat mazlindah.musa@gmail.com or ym linda angahdesouza@yahoo.com

Pnut said...

Maya-thanks for order, comeinya danedz tu....sgt comel, macam ibunya...

Linda-sangatlah dihargai pandangan anda, akak skrang sukat cupcakes utk masuk dalam cup du 1 scoop, guna ice cream scoop tu, kalau nak lebihkan cake, susah jugak sebab harga kek kena naikkan, nanti orang komplen mahal... boleh juga bagi option kalau ada org request untuk full cup and willing to pay extra cost. thanks atas cadangan....sangat happy ada org sudi bagi pandangan....thanksssss muaahsss